[solved] change width & size of line & particles as

   8963   8   3
User Avatar
Member
479 posts
Joined: Dec. 2009
Offline
see image below, can the width of line as rendered be changed somehow?

Thanks!

Ji
Edited by - Feb. 24, 2012 11:55:53

Attachments:
test.hipnc (145.6 KB)
Screen Shot 2012-02-24 at 10.46.03 PM.png (256.6 KB)

User Avatar
Member
664 posts
Joined: March 2009
Offline
Just create a point attribute called “width” and give it a value. That will allow you to do interesting stuff like varying the width of the rendered line along it's length and stuff…

Cheers
Toronto - ON
My Houdini playground [renderfarm.tumblr.com]
“As technology advances, the rendering time remains constant.”
User Avatar
Member
479 posts
Joined: Dec. 2009
Offline
Thanks, rafaels! that's cool tip!

it seems the “width” point attrib can also affect the size of particles as rendered

pls see the test below with randomized width and size for both the curve and the points …

it's 12am Sat now, I'm just like the image with bits of thoughts irrelevant to each other popping out randomly and my dizzy mind swirling up …… (I'm not high!)

- Ji

Attachments:
Screen Shot 2012-02-25 at 12.20.01 AM.png (246.0 KB)
random width and size for line and pts.hipnc (273.5 KB)

User Avatar
Member
7271 posts
Joined: July 2005
Offline
oat
it seems the “width” point attrib can also affect the size of particles as rendered

I didn't look at your file, but it looks like you want to only apply the width attribute to the points of your curve?
User Avatar
Member
479 posts
Joined: Dec. 2009
Offline
Hi, I installed the latest Houdini 12.0.564 and render the same scene as shown above using the same hip file downloaded from this post, but I get some strange results regarding ambient occlusion rendering.

Pls see the image below which has some bright splotches that are supposed to be dark according to my previous rendering as shown in my previous post.

Pls kindly advise why there's the artifacts.

Thanks!

- Ji

Attachments:
Capture.jpg (76.0 KB)
random_width_and_size_for_line_and_pts_316.hipnc (289.7 KB)

User Avatar
Member
2624 posts
Joined: Aug. 2006
Offline
Occlusion does seem somewhat broken > emailed support about it . On a side note to get you over the bump. Go onto my site, you will find a setup I use for rendering occlusion

rob

Attachments:
test.jpeg (36.7 KB)

Gone fishing
User Avatar
Member
479 posts
Joined: Dec. 2009
Offline
hi, cmonkey, thanks for the reply!

Have u reported this issue to Houdini? If not, I'll do it.

Hope they can check and fix it ASAP.

- Cheers, Ji
User Avatar
Member
479 posts
Joined: Dec. 2009
Offline
and thanks for referring to your site!
User Avatar
Staff
121 posts
Joined: Oct. 2010
Online
This has been fixed in today's build - Houdini 12.0.565
Side Effects Technical Support
  • Quick Links