new houdini install won't run on fresh CentOS 7 install

   2582   1   0
User Avatar
Member
43 posts
Joined: May 2013
Offline
I just installed CentOS 7. I downloaded and installed Houdini. When I try to run Houdini I get the splash screen and then it crashes. I have an nvidia GTX 970 graphics card.

I'm using the default nouveau driver. I have not installed any graphics drivers. I hope that's not my problem/solution. I googled how to install the nvidia drivers on CentOS 7 and it looks like a scary world of pain. I've tried running Houdini from the command line, and from the start menu thingy, and it crashes both ways.

Any ideas? Anyone?

Here is the crash report from the /tmp folder:


$ cat crash.untitled.jpatterson_4929_log.txt
Crash report from jpatterson; Houdini FX Version 15.5.607
Uptime 0 seconds
Sat Oct 1 11:52:14 2016
Caught signal 11

Traceback from 4929 ThreadId=0x7f413ff0b300
AP_Interface::coreDumpChaser(UTsignalHandlerArg) <libHoudiniUI.so>
AP_Interface::si_CrashHandler::chaser(UTsignalHandlerArg) <libHoudiniUI.so>
signalCallback(UTsignalHandlerArg) <libHoudiniUT.so>
UT_Signal::UT_ComboSignalHandler:perator()(int, siginfo*, void*) const <libHoudiniUT.so>
UT_Signal::processSignal(int, siginfo*, void*) <libHoudiniUT.so>
_L_unlock_13 <libpthread.so.0>
QReadWriteLock::lockForWrite() <libQtCore.so.4>
QGLWidget::deleteTexture(unsigned int) <libQtOpenGL.so.4>
QGLContext::~QGLContext() <libQtOpenGL.so.4>
QGLContext::~QGLContext() <libQtOpenGL.so.4>
QGLWidget::~QGLWidget() <libQtOpenGL.so.4>
re_QGLWidget::~re_QGLWidget() <libHoudiniUI.so>
QObjectPrivate::deleteChildren() <libQtCore.so.4>
QWidget::~QWidget() <libQtGui.so.4>
QWidget::~QWidget() <libQtGui.so.4>
QObjectPrivate::deleteChildren() <libQtCore.so.4>
QWidget::~QWidget() <libQtGui.so.4>
re_QWindowWidget::~re_QWindowWidget() <libHoudiniUI.so>
RE_QtWindow::~RE_QtWindow() <libHoudiniUI.so>
RE_QtWindow::~RE_QtWindow() <libHoudiniUI.so>
UI_Window::~UI_Window() <libHoudiniUI.so>
QT_Window::~QT_Window() <libHoudiniUI.so>
FUSE_AnonymousStats::~FUSE_AnonymousStats() <libHoudiniAPPS3.so>
FUSE_AnonymousStats::~FUSE_AnonymousStats() <libHoudiniAPPS3.so>
FUSE_App::~FUSE_App() <libHoudiniAPPS3.so>
FUSE_App::~FUSE_App() <libHoudiniAPPS3.so>
FUSE_HoudiniBinariesApp::~FUSE_HoudiniBinariesApp() <libHoudiniAPPS3.so>
__run_exit_handlers <libc.so.6>
__GI_exit <libc.so.6>
UT_Exit::doExit(int, bool) <libHoudiniUT.so>
RE_OGLRender::initGLState() <libHoudiniUI.so>
RE_OGLRender::makeCurrent(bool) <libHoudiniUI.so>
RE_OGLRender::lockContextForRender() <libHoudiniUI.so>
RE_QtWindow:penWindow(int, int) <libHoudiniUI.so>
QT_Window::doOpen() <libHoudiniUI.so>
UI_Window::handleEvent(UI_Event*) <libHoudiniUI.so>
UI_Queue::processNextEvent() <libHoudiniUI.so>
UI_Queue::drain() <libHoudiniUI.so>
UI_Queue::drainEvents(bool, bool) <libHoudiniUI.so>
OPUI_MainApp::loadFilesAfterUiOpen(UI_Event*) <libHoudiniAPPS2.so>
UI_Queue::processNextEvent() <libHoudiniUI.so>
UI_Queue::drain() <libHoudiniUI.so>
UI_Queue::eventLoop() <libHoudiniUI.so>
main <libHoudiniUI.so>
__libc_start_main <libc.so.6>
_start <houdini-bin>
User Avatar
Member
43 posts
Joined: May 2013
Offline
Note to self: I installed nvidia driver 367.44 and things seem to be working much better. These resources helped a lot:

https://www.youtube.com/watch?v=he3s_JRnXWE [youtube.com]

http://www.dedoimedo.com/computers/centos-7-nvidia.html [dedoimedo.com]

https://www.linkedin.com/pulse/rhel7centos-nvidia-drviers-updated-christopher-meacham [linkedin.com]
  • Quick Links