Houdini HDA documentation/help not loading images

   3607   16   3
User Avatar
Member
42 posts
Joined: April 2008
Offline
Hello everybody,
I just upgraded to H18 indie, congrats in going Gold, what a release!

I'm migrating all my OTLs from 17.5 to 18 and noticed that every OTL's Help/documentation
do not load images at all while the node icon and UI icon actually work.

I am using this sintax to refer to the image I want to load in the Help:
[Image: opdef:.?TOOLimport_128.png]

I also noticed that if I right click on the Help missing image icon and copy the address, I get something crazy like:
data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAAEAAAABCAQAAAC1HAwCAAAAC0lEQVR4nGP6zwAAAgcBApocMXEAAAAASUVORK5CYII=

Instead of something like:
http://127.0.0.1:48626/nodes/sop/alexnardini--TOOL_import-1.0/TOOLlogo_128.png

Also, if I try to upload a new image to the ExtraFile section and use it in the help, still no luck.
Are there any change to how the help work and how to access the Embedded files?

To be sure I was not making any mistakes, I did try to download the latest build of 17.5 (452)
and the problem exist there too.

everything was working well in 17.5.372

Any help would be appreciated,
Thx
Alessandro
User Avatar
Member
6 posts
Joined: Sept. 2018
Offline
I am having the exact same problem
User Avatar
Member
900 posts
Joined: Feb. 2016
Offline
up.

The icon won't show up in the Help Page, while it correctly displays on the node

the syntax suggested in the official guidelines won't work.
#icon: opdef:.?my_icon.svg

neither if just copy the path to my icon from the basic section of the operator type window.
#icon: opdef:/Sop/fast_remesh::1.3?my_icon.svg
Edited by Andr - Sept. 23, 2021 06:48:08
User Avatar
Member
42 posts
Joined: April 2008
Offline
It’s an old thread but I solved creating my icons with a proper svg editor. Since this thread I have been using inkspace witch is free and never looked back.
User Avatar
Member
900 posts
Joined: Feb. 2016
Offline
AlexNardini1
It’s an old thread but I solved creating my icons with a proper svg editor. Since this thread I have been using inkspace witch is free and never looked back.

Hello Alex,
I created my icon with Inkspace too, uploaded it to the Extra Files section of my HDA, but can't manage to display it in the help page.
What is the syntax you use in the help section to show the icon?


cheers
User Avatar
Member
42 posts
Joined: April 2008
Offline
#icon: opdef:.?icon.svg
User Avatar
Member
900 posts
Joined: Feb. 2016
Offline
Thanks Alex, that's exactly what I'm using but no success so far.

cheers
User Avatar
Member
42 posts
Joined: April 2008
Offline
Yes, I’m sorry can’t be of any more help.
Perhaps you can try to download this HDA of mine and see if you spot anything that can help solve this:
FLAM3 For Houdini [alexnardini.net]
( assuming it’s help/documentation is showing the icons properly on your computer, it work over here )

Cheers
Alessandro
Edited by AlexNardini1 - Sept. 26, 2021 05:21:10
User Avatar
Member
900 posts
Joined: Feb. 2016
Offline
Hey Alex, good idea thanks.
However I can't even load the help page for your HDA.
Have a look at the screenshot...

mmhhhh

Attachments:
help-page-not-found.JPG (199.1 KB)

User Avatar
Member
42 posts
Joined: April 2008
Offline
Hey, thank you. I am now lost and have no idea.

Cheers
Alessandro
User Avatar
Member
42 posts
Joined: April 2008
Offline
Hello,
out of curiosity I did try the HDA on my second workstation and it work just fine.
I have a Houdini Indie license if that matter at all.

Cheers,
Alessandro

Attachments:
FLAM3_screenshot.jpg (949.8 KB)

User Avatar
Member
42 posts
Joined: April 2008
Offline
I also did try your FastRemesh HDA (in case that was the one you were still working on)
and all looks good as well in the HDA Help/Documentation. Btw, good work!

Attachments:
FastRemesh_screenshot.jpg (446.8 KB)

User Avatar
Member
219 posts
Joined: Oct. 2015
Online
Hello Still have same problem here.
@Andr did you finally succeed to display your icon in your help page ?

I use the Houdini python 3 build but don't know if that matter.
User Avatar
Member
900 posts
Joined: Feb. 2016
Offline
AlexNardini1
I also did try your FastRemesh HDA (in case that was the one you were still working on)
and all looks good as well in the HDA Help/Documentation. Btw, good work!

hello Alex,
thanks for caring!
It definitely seems that's some issue on my machine/system, and nothing to do with your hda.
cheers


julca
Hello Still have same problem here.
@Andr did you finally succeed to display your icon in your help page ?

I use the Houdini python 3 build but don't know if that matter.

Hello Julca,
I haven't fixed so far, but looks like the icon should play fine on most systems.
Except ours apparently, eheh

I've contacted the Support and will report back if I can be of any help.
cheers
User Avatar
Member
219 posts
Joined: Oct. 2015
Online
Andr
Hello Julca,
I haven't fixed so far, but looks like the icon should play fine on most systems.
Except ours apparently, eheh

I've contacted the Support and will report back if I can be of any help.
cheers

Hello Andr,

On another computer I have another 18.5 indie version but this one NOT python 3 build and all is running fine here.
But if your not in python 3 build problem don't come from here but from our system/config as you said.
Thank you for contacted support.

And good work for your fast remesh hda !
User Avatar
Member
900 posts
Joined: Feb. 2016
Offline
julca
Hello Andr,

On another computer I have another 18.5 indie version but this one NOT python 3 build and all is running fine here.
But if your not in python 3 build problem don't come from here but from our system/config as you said.
Thank you for contacted support.

And good work for your fast remesh hda !

Hello Julka, thanks!
Update on the matter: I'm told that it should be fixed in tomorrow's daily build 18.5.721
So let's check it out!

cheers
Edited by Andr - Oct. 4, 2021 14:41:23
User Avatar
Member
219 posts
Joined: Oct. 2015
Online
@Andr, Ho yes !
Thank you for the info !!
I'll test it !

cheers
  • Quick Links