Channel Wrangle with Geometry CHOP as input?

   119   8   0
User Avatar
Member
154 posts
Joined: 1月 2013
Offline
Scratching my head on this…

What do I set the parameters on a Channel Wrangle CHOP to in order to modify point position data from a Geometry CHOP? I want to set it up so that the code can be similar to a Point Wrangle SOP.

I can't find a clear hint in the docs on how to do this.

Cheers,
Jon
User Avatar
Member
154 posts
Joined: 1月 2013
Offline
BTW, I'm doing this purely in order to run VEX in 64 bit precision, which is supported only in CHOPS and Lens shaders at the moment.
User Avatar
Member
4183 posts
Joined: 7月 2007
Online
if you are importing geometry as Static
and you need just Position as you said, then the most convenient is Over Samples And Evert T/R/S
then you can do something like this:
@t += {0,1,0};
@t += noise(@t + @Time);
etc…

Attachments:
channel_wrangle_geo.hip (81.3 KB)

Tomas Slancik
FX Supervisor
Method Studios, NY
User Avatar
Member
154 posts
Joined: 1月 2013
Offline
Answer that I currently can see is…

Bring in with a Geometry CHOP set to Animated mode, followed by a Reorder CHOP set to “Numeric Suffix Sort”, then a Channel Wrangle CHOP set to “Over Samples and Every Nth Channels” and name everything there appropriately.
User Avatar
Member
154 posts
Joined: 1月 2013
Offline
Thanks Tomas, your static method probably works better than my convoluted method above…
User Avatar
Member
154 posts
Joined: 1月 2013
Offline
Tomas, is there a way to get the iteration number in that mode?
Edited by jpparkeramnh - 2019年10月11日 23:24:10
User Avatar
Member
4183 posts
Joined: 7月 2007
Online
jpparkeramnh
Tomas, is there a way to get the iteration number in that mode?

it'll be in variable called I so :
vector r = rand(I);;
@t += r * .1;
also your input can be animated, the Static mode is just how they are read to chops, Static is one frame at a time, Animated would try to pull whole frame range, which unless you want to do timedepenent operations may be overkill
Edited by tamte - 2019年10月11日 23:38:02
Tomas Slancik
FX Supervisor
Method Studios, NY
User Avatar
Member
154 posts
Joined: 1月 2013
Offline
This method doesn't seem to evaluate time correctly, which is OK in my specific case but doesn't seem very flexible. I need to access string attributes from a geometry object which don't import into CHOPS. See example.

Attachments:
Chops_example.hipnc (141.4 KB)

User Avatar
Member
4183 posts
Joined: 7月 2007
Online
I'm not sure how point() evaluates geo when called from chop context so it may be an issue with strings, unless you have specific set of strings and can refer to them through integer lookup, which you can pass to chops as a channel
Tomas Slancik
FX Supervisor
Method Studios, NY
  • Quick Links