Switch between Apprentice and Indie session modes

   1816   5   2
User Avatar
Member
1 posts
Joined: 1月 2020
Offline
I have been banging my head against a wall trying to figure out why I can be working on a file for days only to discover it has changed from a hiplc to a hipnc.
This mornings realisation that switching session modes looks to be permanent until restart. I have been opeing hipnc files for referance then reopening my hiplc file to make changes not realising it was being converted to hipnc as I save.
Is there a way of switching the session mode back to indie other that having to do a restart each time?

Thanks
User Avatar
Member
299 posts
Joined: 5月 2016
Offline
if you are just opening the NC file for reference, you could start a second Houdini session and open it that way, thereby preserving your LC.
User Avatar
Member
555 posts
Joined: 2月 2017
Offline
just don't tell me you had an LC session and NC session going swimmingly….then you copied a node from the NC to LC ?


….I asked you not to tell me that.
User Avatar
Member
8 posts
Joined: 12月 2016
Offline
I am having exactly the same issue.
I am working on an indie file (lc) and somehow it just changes to apprentice (nc). This is really annoying!
Does anyone else have the same issues and a solution for it?
Daniel Classen
Co- Founder & CEO

LIGHTSHAPE gmbh & co. kg
schockenriedstraße 4
70565 stuttgart
tel: +49 711 219 578 0

https://www.lightshape.net [www.lightshape.net]
https://www.lightshape.net/blog/ [www.lightshape.net]
User Avatar
Member
200 posts
Joined: 7月 2015
Offline
Update to the latest daily build and see if the same still happens.
There has been a fix regarding this issue not too long ago.
Manuel Köster - Senior Technical Procedural Artist @Crytek

http://crytek.com/ [crytek.com]
http://shadesoforange.de/ [shadesoforange.de]
https://twitter.com/ShadesOfOrange_ [twitter.com]
User Avatar
Member
8 posts
Joined: 12月 2016
Offline
Hi Manuel,

thanks for the reply!
I am on 18.5.351 and the original post is from March 2020. So I think the problem was there before.
I am installing the latest daily build, figuring out, if the issue still exists.

Just installed 18.5.382, with unistallation of the old 18.5.351 version.
In the last hour it didn´t switch from Indie to Apprentice. I think this fixed the problem - fingers crossed.

Thanks again and greetings…Daniel
Edited by 3dclassen - 2020年11月1日 03:24:49
Daniel Classen
Co- Founder & CEO

LIGHTSHAPE gmbh & co. kg
schockenriedstraße 4
70565 stuttgart
tel: +49 711 219 578 0

https://www.lightshape.net [www.lightshape.net]
https://www.lightshape.net/blog/ [www.lightshape.net]
  • Quick Links