SOLVED: Cannot Start Houdini 11 on Ubuntu 10.10

   9016   6   2
User Avatar
Member
8 posts
Joined:
Offline
Hi!

When I try to run Houdini Apprentice 11 on Ubuntu 10.10 using the default drivers of the ATI card, I get the following terminal error AFTER THE SPLASH SCREEN:

XXX:~$ radeonSetSpanFunctions: bad format: 0x0002
radeonSetSpanFunctions: bad format: 0x0002
(sent by pid 0)r: Segmentation Fault
Saving application data to /tmp/xxx.5303.hip
Crash log saved to /tmp/crashlog_xxx
houdini-bin: radeon_texture.c:94: radeonFreeTexImageData: Assertion `!image->base.Data' failed.
Error: The core dump handler was called recursively.

Crash Log:

Crash report from xxx; Houdini Master Version 11.0.504
Traceback from Mon Oct 18 18:45:31 2010
Caught signal 11
createCrashLog(UTsignalHandlerArg, char const*) (AP_Interface.C:0)
AP_Interface::coredumpHandler(UTsignalHandlerArg) (??:0)
UT_Signal::processSignal(int, siginfo*, void*) (??:0)

The licenser server is running fine and I can see the splash screen.

Then, I switched to the proprietary ATI drivers and tried to run houdini.

The splash screen appears and then it disappears after 5 seconds and nothing happens. No errors no warnings.

Anybody else had success running H11 on Ubuntu 10.10 on ATI card?

Thanks.
Edited by - 2011年6月12日 01:52:09
User Avatar
スタッフ
5175 posts
Joined: 7月 2005
Offline
Please follow this thread:

http://www.sidefx.com/index.php?option=com_forum&Itemid=172&page=viewtopic&t=20879 [sidefx.com]

as it's likely the same issue. The default ATI drivers are open-source, not the proprietary drivers.
User Avatar
Member
8 posts
Joined:
Offline
No this is not the same issue.

I have installed proprietary drivers, but after the Houdini splash screen nothing happens.

I am not even getting Houdini to run. Quietly nothing happens after the splash screen.

The image viewer is working fine though. Please help. I am using HD4650 Graphic Card.
User Avatar
Member
1 posts
Joined: 12月 2010
Offline
I have the same problem! I am running Ubuntu 10.10, Houdini 11.0.581 and I have an ATI Radeon 4850 GPU…I use the proprietary drivers

The splash screen appears fpr 5 seconds then it disapears and nothing happens…any idea how to fix that?
Thank you
User Avatar
Member
379 posts
Joined: 12月 2006
Offline
Exactly the same problem here with Fedora 14.
User Avatar
Member
9 posts
Joined: 6月 2010
Offline
Same problem… the splash image appears 5 seconds until disappears.
ubuntu 10.10 64 bits
houdini 11 (downloaded 1 day ago)
ATI HD 3400
With and without proprietary drivers installed.

Before it works fine with 10.04 64 bits

I hope it will fixed soon!
User Avatar
Member
8 posts
Joined:
Offline
Houdini 11 worked after installing catalyst version 11.5.

Follow the instruction here on how to do so:

https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/ATI#Install%20the%20fglrx%20Driver%20from%20AMD/ATI%20Catalyst%2011.2%20For%20Ubuntu%2010.10%20Maverick [help.ubuntu.com]

But now the HD videos are tearing on ATI cards…but thats an ooold story for another day. EDIT: Catalyst 11.5 now has a new tear free display option [dolphinaura.com]…FINALLY!
  • Quick Links