David Wigforss

David Wigforss

About Me

Expertise
Generalist
Location
Not Specified
Website

Connect

Recent Forum Posts

Procedural Spline generator from Houdini to Unreal Oct. 4, 2019, 2:14 a.m.

Wow. Thanks for putting that together!

So I could try it in UE4, I separated the circle & point jitter and referenced that with an object merge. Works perfect with the Unreal Spline!

It's gonna take me a little bit to fully dissect what you're doing in the point wrangles.

Really appreciate you posting the hip file. Thanks!
-Dave

Procedural Spline generator from Houdini to Unreal Oct. 3, 2019, 3:59 p.m.

Almost got it. My stupid problem was with selecting the BP (“Start Selection (Locks Details Panel)”; “Use Current Selection(Unlocks Details Panel)”).

I'm close, but now I've discovered a new problem. When I try using the Unreal BP Spline, I get weird results when I translate to the side, Y. If I keep the spline in XZ coordinates it works great. I added a switch to my HDA so I can switch between the unreal spline and my internal Houdini curve. When I try using my Houdini Curve, it works perfect with none of the issues of the unreal spline when translating to the side. Any ideas?

Thanks for you help!
-Dave

Procedural Spline generator from Houdini to Unreal Oct. 3, 2019, 12:17 p.m.

Hi. I can't seem to get this working; I can't attach a BP (with spline component) to the HDA (with object merge node).

In Houdini, in my HDA, I have object merge node feeding into my graph. I dragged “Object 1” from the object merge into Type Properties. In Channels tab of the parameter now has “object_merge1/objpath1”. Apply,Accept. Save Node Type, Match Current Definition.

In Unreal, I select my imported HDA and Rebuild All Instances. I now have an input parameter that can be: Geometry Input, Asset Input, Curve Input, Landscape Input, World Outliner Input, Skeletal Mesh Input. No matter which I choose, I can't select my CharacterSplinePath BP (which contains a simple Spline Component created from Add Component, and I checked Editable when Inherited). What Input setting does it need to be to use the blueprint?

Probably something stupid that I'm missing, but I can't figure this out.

Thanks in advance!
-Dave