Game Tools | AliceVision

   3251   24   2
User Avatar
Member
6484 posts
Joined: 7月 2005
Offline
Hi Paul,

I just noticed this created in $HIH:

\tmp\AV_Cache\testApple

However I'm on Linux so… I'm guessing some Windows-specific code snuck in?

That's created as a single directory. Also given how big that could potentially be, is $HOME/houdini17.5 the best place for it? Why not $TEMP? I could be missing something though.

17.5.253 Linux

Cheers,

Peter B
User Avatar
Member
7 posts
Joined: 5月 2015
Offline
Hi Paul, thanks for adding a linux version!

I'm having some problems trying to get this new version to run on centos7 and houdini 17.5.128 core, I get an error message after every stage similar to this: Step 01_Camera_Init failed! See log for details!

It writes the folder structure in the av_cache folder, and puts the 6 images (mini treemonster example) in the first folder, and then writes 2 blank log files (init_log.txt, init_errorlog.txt) into each following folder. No errors in the console either.

Tried creating new project/hip name to create a clean cache folder, but same thing happens.

Its up and running just fine on win 10 pro, 17.5.258 indie at home.

Cheers,
Matt
Edited by Matt Morris - 2019年6月12日 12:54:45
User Avatar
Member
18 posts
Joined: 11月 2006
Offline
Hi, I also get on error on linux (ubuntu)
aliceVision_cameraInit: error while loading shared libraries: libaliceVision_sensorDB.so.2: cannot open share object file:No such file or directory
User Avatar
スタッフ
100 posts
Joined: 7月 2015
Offline
Hi,

I've been looking into these issues and they don't seem to be Houdini issues. They appear to be some problems with the binaries themselves. Please submit your issue here if possible: https://github.com/alicevision/AliceVision/issues [github.com]

Paul
Paul Ambrosiussen
Technical Artist - Game Tools
SideFX
User Avatar
Member
24 posts
Joined: 12月 2010
Offline
I was also getting error about “init_camera failed”. Backed up to version 2.1.0 instead of 2.2.0 and something has changed. But I still have errors. This time it's on step 06_Prepare_Dense_Scene AliceVision…
ERROR: unrecognized option ‘–evCorrection’
ERROR: unrecognized option ‘–computeNormalMaps’
ERROR: unrecognized option ‘–outputMesh’
ERROR: unrecognized option ‘–inputMesh’
ERROR: unrecognized option ‘–useUDIM’

I guess may be that happens because I switched to v 2.1.0 and it doesn't support some features ? But 2.2.0 doesn't work at all.
Edited by maxpayne - 2019年12月15日 01:28:53
  • Quick Links