rop render dependencies

   6263   5   0
User Avatar
Member
47 posts
Joined: Dec. 2008
Offline
hi all,

i'm trying to hook up some ROP's to render (using hrender) in a specific order…

hooking them up like this… A -> B -> C

it's a three pass render process so i want ROP A to render the first frame, then ROP B, then ROP C. and then the second frame.. so on and so forth…

(as opposed to the default action of ROP A rendering the entire sequence, then ROP B rendering the entire sequence etc)

tried using the frame dependency rop but it doesn't make much sense to me

any help would be much appreciated
to a man with only a hammer every problem looks like a nail.
User Avatar
Member
229 posts
Joined: May 2006
Offline
if you go to Render-Control (button next to Render) you can change the dependency behaviour from Node-By-Node to Frame-By-Frame

Seb
User Avatar
Member
47 posts
Joined: Dec. 2008
Offline
tried that… didn't seem to make a difference

-edit-

i double checked, the default ROP order is set to “frame by frame”
but it doesn't seem to act accordingly?
to a man with only a hammer every problem looks like a nail.
User Avatar
Member
606 posts
Joined: May 2007
Offline
Try connecting your Rops to a Merge, set the merge node to frame by frame and render that.

eetu.
User Avatar
Member
47 posts
Joined: Dec. 2008
Offline
merge node doesn't work either,

has anyone actually tried doing this with hrender?
maybe hrender breaks rop dependencies or something…
to a man with only a hammer every problem looks like a nail.
User Avatar
Member
606 posts
Joined: May 2007
Offline
This works for me at least. Although I'm on windows, no hrender here.. :\

eetu.

Attachments:
rop_framebyframe.hip (127.3 KB)

  • Quick Links