Viewport "gets stuck"

   1959   3   1
User Avatar
Member
207 posts
Joined: Nov. 2015
Offline
I don't know how to describe this problem, but since its introduction I routinely have cases in the Solaris viewport where Houdini decides it really loves some geometry I'm viewing, and it won't 'un-display' it when I move on to viewing other nodes. Like this:



This is meant to just be a single USD camera I've imported, but for some reason I'm seeing a second 'copy' of the camera at a different timeline location, frozen. Sometimes this problem goes away if I rapidly hop in and out of a different context, sometimes I have to refresh my entire workspace.

It's fairly irritating, particularly if I'm troubleshooting some node's behavior and realize I'm looking at stale or erroneous viewport information.

Anyone else see this? It's very common on my Macbook and a Dell Linux laptop (though I think I run into it less on Windows).

Attachments:
Screenshot 2023-04-03 at 8.30.56 PM.png (490.8 KB)

User Avatar
Member
2573 posts
Joined: June 2008
Offline
It's a known bug, the viewport leaving stale data.
Using Houdini Indie 20.0
Windows 11 64GB Ryzen 16 core.
nVidia 3050RTX 8BG RAM.
User Avatar
Member
867 posts
Joined: Oct. 2008
Offline
Sometimes it helps if you switch the viewport tab to something else and back.
--
Jobless
User Avatar
Member
8 posts
Joined: Oct. 2021
Offline
Enivob
It's a known bug, the viewport leaving stale data.
Hi! Any news about what could cause the problem or maybe workarounds?
  • Quick Links