Zybrand Jacobs

Zybrand

About Me

Expertise
Technical Director
Location
South Africa
Website

Connect

Recent Forum Posts

Comparing embedded images in an HDA help card? Nov. 20, 2018, 1:17 p.m.

I am adding some much needed help documentation to some of my HDAs and I am using some images embedded in the asset in Extra Files. I can get the icon to work with #icon: opdef:.?my_image.pngand images work with [Image:opdef:.?my_image.jpg].

But I can't get compare images to work with images in extra files, I can get them to work just fine with images from an external urls so I know I am making some sort of syntax error but I have no idea where I am going wrong and I tried all the combinations I can think of.

This is my latest unsuccessful attempt:

:compare_images:
    #image1: opdef:.?my_image1.jpg
    #image2: opdef:.?my_image2.jpg

Anyone know the correct way to write this?

Thanks
Z

ROPs ignoring keyframes Aug. 17, 2016, 12:31 p.m.

Hi Andrew, thanks for the explanation that makes sense. The solution is a bit overkill for what I am using to for so I'll just keep that asset in Houdini for now.

ROPs ignoring keyframes Aug. 4, 2016, 9:27 a.m.

Hey guys,

I have a HDA that I made for Maya with a built in output ROP. Its a particle emitter and it works fine when I key the emission on and off in the Maya view port but when I save to disc it ignores the keyframes and keeps going. To be more specific if I am on a frame with no particles it writes out blank files and when I am on a frame with particles when hitting the cache button it writes out the sequence of emitting points but does not stop.

I get the same problem with a bgeo rop and an alembic rop. It seems like a Sync Asset problem to me.

I am using houdini 15.5 and Maya 2016 extention 2 SP5.

Thanks
Zybrand