Can't load or select files after migrate the data to a NAS

   1887   3   2
User Avatar
Member
83 posts
Joined: Jan. 2007
Offline
Perhaps this is dumb issue, but I am just migrating all my systems storage to a Synology NAS, and after copy the project files I can't select or load the scene .hip files. I am using Windows 7, and all other applications seems to work fine. Anybody knows what could be the problem?

As you can see, the files are displayed attenuated, even if I create new files I have the same problem.

Thanks,
-Juanjo

Attachments:
image000515.jpg (104.5 KB)

Computer Graphics Software Developer
User Avatar
Member
83 posts
Joined: Jan. 2007
Offline
I got the solution from other forum. The issue can be fixed setting the HOUDINI_ACCESS_METHOD environment variable to 2

It seems a problem with the Samba server in the NAS

-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
RudiNieuwenhuis
Member
176 posts
Joined: April 2009
Offline
Let me start by saying i'm not a specialist on this matter but i think the “solution” you mention is just a workaround.
The actual cause of this problem is the fact that the permissions on the shared folder on the Nas are not well set.
To try to see if this actually is the problem you can (temporarily) add Everyone with Full Control on the share. My guess is this will solve the issue.

Hope this helps.

Cheers,

Rudi
User Avatar
Member
83 posts
Joined: Jan. 2007
Offline
Thanks. i'm also not a specialist on this matter, and I agree with you about that something is not right with the NAS users configuration, but as far I know the user used with the NAS has full control on the share. All other applications (LightWave, Octane, Modo, Photoshop, etc.) can load/save the files without problems, so I am not sure what is the root of the problem with Houdini.

I am going to make more tests to see if I can find a better solution without this workaround.

-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
  • Quick Links