want to konw some info about Distribute performance

   776   6   1
User Avatar
Member
273 posts
Joined: May 2007
Offline
Hi
do you tried the distribute sim?if i sim a heavy fluid,i distribute it to 10 clients,will it 5-10 times faster than sim in one computer?
and what's the key issue to build a high speed hqeue pool?
thank you
https://vimeo.com/user3971456/videos [vimeo.com]
User Avatar
Member
2728 posts
Joined: Sept. 2007
Offline
The biggest factor is Network speed. IIRC, I saw one test with a really fast connection (10Gigabit?) with no other traffic, 4 machines were ~3.4x faster than 1 individual machine. But the variables at play are network speed, network traffic, size of the sim, and how much overlap between slices (thus dictating how much data is swapping between machines).

The general consensus seems to be that distributed sims are best for memory-bound simulations. You're probably better off just using a single very powerful machine for simulations, with as much CPU and RAM as you can afford.

If you can get a few machines, then each one can sim a few different variations; that is very common.

Hope that helps!
I'm o.d.d.
User Avatar
Member
273 posts
Joined: May 2007
Offline
thank you very much goldleaf!
https://vimeo.com/user3971456/videos [vimeo.com]
User Avatar
Member
6 posts
Joined: April 2015
Offline
Hello, I don't want to hijack the thread, but is there any service available online that you can distribute the simulation on, if you don't have local machines available.
User Avatar
Member
2728 posts
Joined: Sept. 2007
Offline
ahmed_barakat
Hello, I don't want to hijack the thread, but is there any service available online that you can distribute the simulation on, if you don't have local machines available.

GridMarkets will let you run sims, but not distributed sims. The network IO between the slices would be awful on cloud machines, where each machine might be far away from one another, or on a super-saturate network. If you have a sim that uses more that their standard 60GB of RAM (I think that's what they use), contact them and see if they can provision a better machine for you.

Unless you can ensure you have 10Gb connection or faster between the slices, and heavy sims that exceed the 128/256/512GB of RAM available on machines now, distributed sims aren't worthwhile.
I'm o.d.d.
User Avatar
Member
20 posts
Joined: Nov. 2015
Offline
Hi Ahmed,

Goldleaf is correct, GridMarkets.com does not (yet) distribute sims . . . but can run your sim on up to 90 VCPUs/200GB.

Mark
MER
User Avatar
Member
273 posts
Joined: May 2007
Offline
hi
what's 90 VCPUs/200GB mean?
https://vimeo.com/user3971456/videos [vimeo.com]
  • Quick Links