Network service crashed forerever

   2659   14   5
User Avatar
Member
29 posts
Joined: May 2017
Online
Hello.

I'm getting an error when I press any help icon of any node.
The console opens and gives the same message over and over "Network service crashed".
The help window opens aswell but with nothing on it.
When this happens I have to restar houdini as the system turns very slow maybe due to the looping error.

I'm on Houdini Indie 19.0.455.

Anyone having the same issue?
Edited by Gagui - Feb. 18, 2022 03:54:18

Attachments:
Network service crashed.jpg (55.7 KB)

User Avatar
Member
18 posts
Joined: May 2019
Offline
I have the exact same problem, and have been having it in 18.5, too.
Found out it is a bug with Qt web engine, e.g. see https://github.com/qutebrowser/qutebrowser/issues/6235 [github.com]
Haven't found a solution, unfortunately.

I suspect it might be related to my environment, as the help seems to work on other machines.
User Avatar
Member
29 posts
Joined: May 2017
Online
I still have this problem in .498 but in the last stable nightly (.504) seems to be fixed.
User Avatar
Member
29 posts
Joined: May 2017
Online
This problem seemed to be fixed in last nightlies but now that we have a new production build (19.0.531) the problem happens again.
And I'm in a rencently fresh installed system (windows 11)
Edited by Gagui - Feb. 18, 2022 03:52:50
User Avatar
Member
10 posts
Joined: July 2017
Offline
same here... version (19.0.533)
User Avatar
Member
11 posts
Joined: April 2019
Offline
same here in (19.0.498)

found an solutions, i have this for weeks now
User Avatar
Member
18 posts
Joined: May 2019
Offline
We tested the suggestion of setting LANG, but that did not help.
We contacted support, and they said there are no plans to upgrade Qt, since they are following the VFX Reference Platform. They recommended using an external browser by setting
HOUDINI_EXTERNAL_HELP_BROWSER=1
User Avatar
Member
116 posts
Joined: July 2015
Offline
Same problem here in Houdini 19.0.561!
It is fine at first, Help panel comes out and works as expected but when Vray is installed, this error occrues.
User Avatar
Member
73 posts
Joined: April 2013
Offline
Yes, without VRAY help workes.
User Avatar
Member
3 posts
Joined: March 2012
Offline
monomon
HOUDINI_EXTERNAL_HELP_BROWSER=1
This worked for me -- added it to Houdini.env and on next startup, I could use the Help features. Thanks for posting!
User Avatar
Member
17 posts
Joined: Aug. 2018
Offline
Hope this helps anyone, I removed the desktop folder from documents/houdini19.5 folder and worked for me, needed to create new desktops after that though.
User Avatar
Member
29 posts
Joined: May 2017
Online
FJSsam
Hope this helps anyone, I removed the desktop folder from documents/houdini19.5 folder and worked for me, needed to create new desktops after that though.
Hello,

I've just tried that and the error keeps poping up.
I'm using 19.0.622
User Avatar
Member
17 posts
Joined: Aug. 2018
Offline
Gagui
FJSsam
Hope this helps anyone, I removed the desktop folder from documents/houdini19.5 folder and worked for me, needed to create new desktops after that though.
Hello,

I've just tried that and the error keeps poping up.
I'm using 19.0.622

Ah, worked for me, try to rename the houdini19.5 folder to houdini19.5_old or something and start houdini, this should start a fresh houdini and create a new houdini19.5 folder there. If all is okay then there's something wrong with your houdini19.5 folder, I've found the desktop thing this way, maybe something else is creating your issue in that folder.
User Avatar
Member
29 posts
Joined: May 2017
Online
FJSsam
Ah, worked for me, try to rename the houdini19.5 folder to houdini19.5_old or something and start houdini, this should start a fresh houdini and create a new houdini19.5 folder there. If all is okay then there's something wrong with your houdini19.5 folder, I've found the desktop thing this way, maybe something else is creating your issue in that folder.

I've already tried that and no luck. I have a clue the thing is causing this is the vray installation. If I unistall vray the error disappear. I've already wrote in chaos forum talking about the problem and other users have the same issue but for now they didn't find a solution.
Edited by Gagui - Aug. 9, 2022 04:49:06
User Avatar
Member
18 posts
Joined: May 2019
Offline
Indeed the problem is caused by VRay. We already verified that, and contacted Chaos Group support. They are aware of the issue but there are no plans yet to address it (afaik). The cause is that VRay ships a different version of Qt, which conflicts with Houdini's own, used by the help browser.
  • Quick Links